Μετάφραση αποσπάσματος από το βιβλίο του Hans Brox: “Allgemeines Schuldrecht, 13. Auflage” και μεταφραστικά σχόλια - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία αποτελεί νομική μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά και στην συνέχεια σχολιασμό, που αφορά κυρίως στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυψαν κατά την διαδικασία της μετάφρασης. Το απόσπασμα που μεταφράσθηκε είναι από το βιβλίο του Hans Brox: “Allgemeines Schuldrecht, 13. Auflage”. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στον προσδιορισμό του περιεχομένου του χρέους και της παροχής και έπειτα στην αρχή της καλής πίστης, στον τομέα του ενοχικού δικαίου.

This thesis is a legal translation from German into Greek. Then a commentary follows, which mainly concerns the solution of different problems that arose during the translation process. The translated excerpt is from Hans Brox's book: "Allgemeines Schuldrecht, 13. Auflage". More specifically, the text deals with obligations, provisions and the principle of good faith in relation to the law of obligations.
Keywords: νομική μετάφραση, γερμανικά- ελληνικά, ενοχικό δίκαιο, προσδιορισμός του χρέους, προσδιορισμός της παροχής, αρχή της Καλής Πίστης; legal translation, german-greek, law of obligations, obligations, provisions, principle of good faith