Δημιουργία ντοκιμαντέρ. Μοντέρ: Καλλιτέχνης ή τεχνικό προσωπικό; - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το επάγγελμα του μοντέρ και η συνεισφορά του σε ενα οπτικοακουστικό έργο. Συγκρίνονται μέθοδοι αντιμετώπισης οπτικοακουστικό υλικού με προορισμό την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση. Εξετάζονται θεωρίες για τον ρυθμό αλλά και για τα cuts, και ακολούθως η υλοποίηση του ντοκιμαντέρ στην προ-παραγωγή αλλά και την μετά-παραγωγή του.

The aim is to present the editor's profession and his contribution to an audiovisual project. Methods of dealing with audiovisual material intended for television, cinema and advertising are compared. Theories about the rhythm and the cuts are examined, and then the realization of the documentary in its pre-production and its post-production.
Documentary. Editor: Artist or technical staff?
Keywords: μοντάζ, μοντέρ, ντοκιμαντέρ, καλλιτέχνης, ρυθμός, κόψιμο, μεταβάσεις, άξονας, κάδρα, κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση; editing, editor, documentary, artist, rhythm, cut, transitions, axis, frames, cinema, television, advertise