Κανονιστική Συμμόρφωση κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας ως παράγοντας βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο - Οικονομικό έγκλημα από την άποψη της διαχείρισης φήμης και της κοινωνικής ευθύνης στον κλάδο της κρουαζιέρας - (:unkn) unknown (My University, 2022)
O κλάδος της κρουαζιέρας στις μέρες μας είναι ένας κλάδος που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες. Οι τουρίστες ωστόσο σήμερα έχουν γίνει ανεξάρτητοι και αναζητούν λεπτομέρειες για τα ταξίδια τους με τη βοήθεια του Web 2.0. Σε αυτήν την έρευνα, εξετάζεται λεπτομερώς η φήμη της διοίκησης και η συμμόρφωση για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ως παράγοντες βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο, τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα σχόλια των κριτικών στο Διαδίκτυο που λαμβάνει υπόψη ένα άτομο που ενδιαφέρεται για κρουαζιέρες. Για τις ανάγκες της παρούσας διπλωματικής εργασίας, ο τουρισμός εξετάζεται λεπτομερώς μαζί με τις παραμέτρους φήμης συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού εγκλήματος και ο ερευνητής παρουσιάζει μια λεπτομερή ανάλυση για τις τουριστικές αλλαγές και τις ανάγκες φήμης του συγκεκριμένου κλάδου. Ο ερευνητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φήμη του Web 2.0 και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα παραδοσιακά κανάλια.

The cruise industry nowadays is an industry that attracts thousands of tourists. Tourists however today have become independent and are seeking for details on their trips with the help of the Web 2.0. In this research, management reputation and anti-money laundering and terrorist financing compliance as sustainability factors in the tourism industry are examined in detail, which are highly based on the comments of reviewers on the Internet that an interested in cruising person, takes under consideration. For the needs of this dissertation, tourism is examined in detail together with the reputation parameters including economic crime and the researcher presents a detailed analysis on the tourism changes and reputation needs of the specific industry. The researcher concludes that the cruise industry is highly dependent on the reputation of Web 2.0 and the social media, however one should not leave aside the traditional channels.
Anti-Money Laundering and Terrorist Financing Compliance as a Sustainability Factor in the Tourism Industry - Economic Crime in the Perspective of Reputation Management and Social Responsibility in the Cruise Industry
Keywords: Τουριστικό Μάνατζμεντ, Οικονομικό Έγκλημα, Καταπολέμηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και καταπολέμηση χρηματοδότησης τρομοκρατίας, Διαχείριση Φήμης; Tourism Management, Economic Crime, Anti-Money Laundering & Terrorist Financing Compliance, Reputation Management