Στοχαστικές Διαδικασίες και Μέθοδοι Υπολογιστικής Φυσικής - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Σκοπός του συγγραφέα με το παρόν κείμενο είναι η δημιουργία ενός εγχειριδίου Στοχαστικών Διαδικασιών και Μεθόδων Υπολογιστικής Φυσικής στο οποίο γίνεται ρητή σύνδεση θεωρητικών και πρακτικών οπτικών. Για αυτόν τον σκοπό ο συγγραφέας κάνει χρήση της υπολογιστικής γλώσσας Julia, συμπεριλαμβάνοντας κώδικα σε κάθε τομέα του εγχειριδίου. Το παρόν κείμενο είναι μία εισαγωγή στον κόσμο της μαθηματικής μοντελοποίησης, της προσομοίωσης αλλά και του αριθμητικού υπολογίζειν. Βασικές γνώσεις πιθανοτήτων και προγραμματισμού είναι απαραίτητες ώστε να μεγιστοποιήσει κανείς τη χρησιμότητα του εγχειριδίου. Επίσης, συνίσταται ο αναγνώστης να πειραματίζεται με τον κώδικα που δίνεται, καθώς ακολουθεί το κείμενο. Η γλώσσα Julia επιλέχθηκε λόγω της ευκολίας ανάγνωσης, της ομοιότητας με τον ψευδοκώδικα αλλά και της αυξανόμενης υιοθέτησής της στα επιστημονικά πεδία που πραγματεύεται το κείμενο.

The purpose of the author with the present text is the creation of a textbook of Stochastic Procedures and Methods of Computational Physics in which an explicit connection of theoretical and practical perspectives is made. For this purpose the author makes use of the computer language Julia, including code in each section of the manual. This text is an introduction to the world of mathematical modelling, simulation and numerical computation. Basic knowledge of probability theory and programming is necessary to maximize the usefulness of the textbook. The Julia language was chosen because of the ease of reading, the similarity with the pseudocode but also its increasing adoption in the scientific fields that the text deals with.
Stochastic Processes and Methods in Computational Physics
Keywords: Julia, φυσική, πεπερασμένες διαφορές, διαφορικές εξισώσεις, στοχαστικές διαδικασίες, σεισμοί, τυχαίος περίπατος, διαδικασία Wiener, κίνηση Brown, μαθηματική μοντελοποίηση, προσομοίωση, αλγόριθμοι; Julia, physics, finite difference, differential equations, stochastic processes, earthquakes, random walk, wiener process, brownian motion, mathematical modelling, simulation, algorithms