Πινακοθήκες και ιστοσελίδες(3 πινακοθήκες) - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η τέχνη αποτελεί έναν από τους σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς μπορεί να εκφράσει συναισθήματα και ιδέες ανεξάρτητα την πάροδο του χρόνου. Οι πινακοθήκες, ως θεματοφύλακες της τέχνης, συμβάλλουν άμεσα και καθοριστικά στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη σύγχρονη εποχή, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, το διαδίκτυο έχει διαμορφώσει έναν νέο τρόπο με τον οποίο οι πινακοθήκες επικοινωνούν με το κοινό τους, προσφέροντας νέες δυνατότητες πρόσβασης και αλληλεπίδρασης. Η παρούσα πτυχιακή έχει ως στόχο την αξιολόγηση τριών ιστοσελίδων πινακοθηκών, όπου μετά την εξέταση τους ιστορικά για την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, αλλά και την επιρροή τους στον χώρο της τέχνης θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση τους με κάποια καθορισμένα κριτήρια. Η μελέτη αυτή επιδιώκει να αναδείξει τη σημασία της ορθής διαδικτυακής παρουσίας για τις πινακοθήκες, καθώς και να προτείνει βελτιώσεις και καλές πρακτικές για την ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών. Μέσω της ανάλυσης αυτής επιδιώκεται η συμβολή στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πινακοθήκες μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, για την προώθηση τους και την ανάδειξη της τέχνης.

Art is one of the important areas of human activity as it can express feelings and ideas independently over time. As custodians of art, galleries make a direct and decisive contribution to the preservation and dissemination of cultural heritage. In modern times, with the development of technology, the internet has shaped a new way in which galleries communicate with their audiences, offering new possibilities of access and interaction. This thesis, aims to evaluate three gallery websites, where after examining them historically for their evolution through time and their influence in the art world, they will be evaluated according to some defined criteria. This study seeks to highlight the importance of a good online presence for galleries, as well as to suggest improvements and good practices to enhance the user experience. This analysis seeks to contribute to a better understanding of how galleries can use new technologies to promote themselves and their art.
Art galleries and websites ( 3 art galleries)
Keywords: πινακοθήκες , ιστοσελίδες ,διαδίκτυο , νέες τεχνολογίες , αξιολόγηση; art galleries , websites , web , new technologies , evaluation