Ηχητική Εγκατάσταση με τίτλο, Άθενς 2.0 - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα εργασία αποτελεί την περιγραφή και ανάλυση της ηχητικής εγκατάστασης Άθενς 2.0. Πρόκειται για μια εγκατάσταση που εστιάζει στην ακρόαση θραυσματικών, καθημερινών ηχητικών τοπίων της πόλης της Αθήνας. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και με τη διαμεσολάβηση του κοινού, επιλέγει με τυχαίο τρόπο την αναπαραγωγή των ηχητικών αρχείων, την επεξεργασία των ήχων καθώς και τις ηχητικές τροχιές στο χώρο. Η μεθοδολογία ανάλυσης των δεδομένων βασίζεται σε μια ταξινόμηση τριών σταδίων υλοποίησης της ηχητικής εγκατάστασης. Η εργασία εξερευνά τους τρόπους ακρόασης με τη χρήση τεχνολογιών ήχου, που τοποθετούν τους ήχους στο χώρο, καθώς και την αισθητική εμπειρία του κοινού, την ακροαματική διαδικασία.

This dissertation consists the description and analysis of the sound installation Athens 2.0. It is an installation that focuses on listening to fragmentary, everyday soundscapes of the city of Athens. The computer, with the mediation of the audience, selects in a random way the reproduction of sound files, the processing of sounds as well as the sound trajectories in space. The methodology of data analysis is based on a classification of three stages of implementation of the sound installation. Finally, the dissertation explores the ways of listening using sound technologies, which place sounds in space, as well as the aesthetic experience of the audience through hearing.
Sound Installation: Athens 2.0
Keywords: ηχητική εγκατάσταση, ανεκδοτική μουσική, ακρόαση, ήχος στο χώρο; sound installation, anecdotal music, listening, sound in space