Μελέτη και ανάλυση αγοράς του σκοτεινού διαδικτύου - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Σκοπός της εργασίας είναι να περιγράψει την αγορά κακόβουλου ιομορφικού λογισμικού και παράνομων υπηρεσιών στον κόσμο του σκοτεινού διαδικτύου (dark internet), να δώσει μια εικόνα του κόστους αυτών των «προϊόντων» και να εξηγήσει πώς γίνεται η αγορά και χρήση τους. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε προσπάθεια να καταγραφούν τα διαφορετικά είδη του λογισμικού που υπάρχουν προς πώληση στο σκοτεινό διαδίκτυο, να δοθεί μια εικόνα του κόστους για καθένα από αυτά, να παρουσιαστούν ορισμένες περιπτώσεις πραγματικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων που έχουν στην πραγματική οικονομία. Η ίδια η φύση του σκοτεινού διαδικτύου, που είναι ρευστή και διαρκώς μεταβλητή, ορίζει ότι οι παρεχόμενες στην παρούσα εργασία πληροφορίες, ισχύουν σήμερα και μπορεί να μεταβληθούν ή να πάψουν να ισχύουν στο μέλλον.
Keywords: Σκοτεινό διαδικτύο; Dark web, dark internet