ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Κεντρικός άξονας της πτυχιακής μου εργασίας αποτελεί η ομιλία του Γερμανού καγκελάριου ενώπιον του γερμανικού κοινοβούλιο ενόψει της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Γερμανός καγκελάριος μέσα από την ομιλία του αυτή επικρίνει για ακόμα μία φορά την στρατιωτική συμβολή της Ρωσίας καταδικαζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης, ανακοινώνει μέτρα υποστήριξης και οικονομικης ενίσχυσης τόσο για τον λαό της Ουκρανίας όσο και για τον γερμανικό λαό. Αναφέρει πως παρά τις δυσκολίες που θα προκύψουν η κυβέρνηση θα σταθει δίπλα στους πολίτες. Τέλος, καλεί τους ακροατές να συνδραμουν και οι ίδιοι με τον τρόπο τους και σταθούν δυνατοί σε αυτήν την περίοδο.

The central focus of my thesis is the speech of the German Chancellor before the German parliament in view of Russia's military invasion of Ukraine. Through this speech the German Chancellor once again criticizes Russia's military contribution by condemning the war in Ukraine. He also announces measures of support and economic aid for both the people of Ukraine and the German people. It states that despite the difficulties that will arise, the government will stand by its citizens. Finally, he calls on listeners to contribute in their own way and to stand strong in this period.
SPEECH OF THE GERMAN CHANCELLOR OLAF SCHOLZ BEFORE THE GERMAN PARLIAMENT ON THE RUSSIAN MILITARY INVASION OF UKRAINE AND THE TAKEOVER OF STRONGER MEASURES TO STOP THE WAR.
Keywords: Γερμανία, Ουκρανία, Ρωσία, πόλεμος, εισβολή, μέτρα προστασίας, οικονομική κρίση; Germany, Ukraine, Russia, war, invasion, precautions, financial crisis