Υλοποίηση πειραματικής-υβριδικής ταινίας μικρού μήκους - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται τη συνύπαρξη μυθοπλαστικών και μη- μυθοπλαστικών στοιχείων στο πλαίσιο της υλοποίησης μιας πειραματικής μικρού μήκους ταινίας. Σε θεωρητικό επίπεδο διαπραγματεύεται τη σχέση μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και πειραματικού κινηματογράφου. Μέσα από την ανάλυση επιμέρους ειδών όπως η ντοκιμυθοπλασία, οι συμφωνίες των πόλεων του Μεσοπολέμου και ο μεταπολεμικός πειραματικός κινηματογράφος, γίνεται αναφορά σε σημαντικούς σκηνοθέτες που δημιούργησαν νέες φόρμες κινηματογραφικής έκφρασης. Σε πρακτικό επίπεδο, αναλύεται το καλλιτεχνικό έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας σε τέσσερις βασικούς άξονες: τη σκηνοθεσία, το σενάριο, τον σχεδιασμό του ήχου και το μοντάζ.

The thesis that is presented in the following pages investigates the co-existence of fictional and non-fictional elements within the creation of an experimental short film. From a theoretical viewpoint, it discusses the relation between fiction, documentary and experimental film. By analyzing genres, such as docufiction, city symphonies and post-war experimental cinema, one examines the work of important directors who created new cinematic forms of artistic expression. On a practical level, the experimental short film that was created for the purposes of this thesis is analyzed in four parts: directing, screenwriting, sound design and editing.
Keywords: πειραματικός κινηματογράφος, ντοκιμαντέρ, υβριδικός κινηματογράφος, ιστορία κινηματογράφου