Η διαχείριση του θαλάσσιου τουρισμού. Μελέτη Περίπτωσης ιδιωτικής μαρίνας Πρέβεζας. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διερευνήσει το ρόλο της μαρίνας Πρέβεζας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει, ως τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, η εργασία διαρθρώνεται σε τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αποσαφηνίζεται η έννοια του θαλάσσιου τουρισμού, καταγράφεται η ιστορική του εξέλιξη και μελετώνται οι μορφές που αυτός έχει. Στο δεύτερο κεφάλαιο, διερευνάται οι συνέπειες και η διαχείριση του θαλάσσιου τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, μελετώνται οι θετικές και οι αρνητικές του συνέπειες, αναλύεται η διαχείριση του θαλάσσιου τουρισμού και πώς επηρεάζεται η τουριστική εμπειρία και τα κίνητρα του τουρίστα του θαλάσσιου τουρισμού. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι υποδομές τουριστικής ανάπτυξης σε θαλάσσιους χώρους, τα χαρακτηριστικά που έχει μια μαρίνα και οι υπηρεσίες που προσφέρει ως ουσιαστικό μέρος της βιομηχανίας του θαλάσσιου τουρισμού. Επίσης, παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά της μαρίνας Πρέβεζας. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο καταγράφεται η μεθοδολογία της ποιοτικής έρευνας και τα αποτελέσματα της συνέντευξης.
Keywords: θαλάσσιος τουρισμός, μαρίνα, συνέπειες θαλάσσιου τουρισμού, υποδομές θαλάσσιου τουρισμού.