Δημιουργία Διαφήμισης με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως κύριο σκοπό τη δημιουργία μιας διαφήμισης ζύθου, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, εστιάζοντας σε κινηματογραφικές και καλλιτεχνικές τεχνικές. Η μελέτη αναλύει την ιστορική εξέλιξη της διαφήμισης, από τις πρώτες μορφές της έως τις σύγχρονες πρακτικές, με έμφαση στη συμβολή της εικόνας και του ήχου. Εξετάζονται θεωρητικά πλαίσια της διαφήμισης, όπως οι ορισμοί, οι σκοποί, οι μορφές και οι τεχνικές της, καθώς και ο ρόλος των οπτικοακουστικών αφηγηματικών στοιχείων και των κινηματογραφικών τεχνικών. Η εργασία επικεντρώνεται ειδικότερα στη διαφήμιση αλκοολούχων προϊόντων και ζύθου, αναλύοντας το πώς το χιούμορ και η δήλωση συνθήκης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία διαφημίσεων που επηρεάζουν το κοινό. Ένα κεντρικό κομμάτι της εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας νέας διαφημιστικής καμπάνιας για μη αλκοολούχο ζύθο, με τίτλο "Μαύρο Πρόβατο." Το διαφημιστικό αυτό βίντεο χρησιμοποιεί το χιούμορ για να ανατρέψει στερεότυπα και να προωθήσει την υπεύθυνη κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών. Η μεθοδολογία της εργασίας περιλαμβάνει τόσο θεωρητική έρευνα όσο και πρακτική εφαρμογή, με τη σχεδίαση, παραγωγή και επεξεργασία του διαφημιστικού βίντεο να αποτελούν κεντρικά στοιχεία. Τέλος, η εργασία εξετάζει πώς οι κινηματογραφικές τεχνικές ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης διαφημιστικής καμπάνιας.
Keywords: διαφήμιση, οπτικοακουστική διαφήμιση, δημιουργία διαφήμισης, οπτικοακουστικά μέσα, ζύθος, ζύθος χωρίς αλκοόλ, χιούμορ, υπό όρους λογική, κινηματογραφικές τεχνικές, σκηνοθεσία, παραγωγή βίντεο, διαφημιστική καμπάνια, ήχος, εικόνα, αφήγηση, διαφήμιση αλκοόλ, κοινωνική στόχευση, αναγνωρισιμότητα, συναισθηματική σύνδεση, καλλιτεχνικές τεχνικές, ιστορική αναδρομή διαφήμισης, μάρκετινγκ, διαφήμιση ζύθου