Mετάφραση και σχολιασμός των άρθρων: «Maneuvering Jerusalem's future: Upcoming DC visit puts wind in Jordanian monarch's sails», «Forging a future with rather than against Iran» και «Middle Eastern powers vie in shaping a next generation of Muslims» του James M. Dorsey. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Μετάφραση και σχολιασμός των άρθρων: «Maneuvering Jerusalem's future: Upcoming DC visit puts wind in Jordanian monarch's sails», «Forging a future with rather than against Iran» και «Middle Eastern powers vie in shaping a next generation of Muslims» του James M. Dorsey» είναι πρωτότυπη και πραγματοποιήθηκε στο τέταρτο έτος της φοίτησης μου στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τα πρωτότυπα άρθρα, τα οποία είναι γραμμένα από τον James M. Dorsey και στη συνέχεια παρατίθεται το μετάφρασμα. Τα πρώτα πραγματεύονται σημαντικά πολιτικά και θρησκευτικά γεγονότα του μουσουλμανικού κόσμου. Ο αρθρογράφος επικεντρώνεται σε εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις και συγκεκριμένα στις κοινωνικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπό τους στην γεωπολιτκή της περιοχής. Στο δεύτερο μέρος, η μετάφραση ακολουθείται από τον σχολιασμό, στον οποίο εξηγούνται οι αποφάσεις που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα υπό μελέτη κείμενα, στο πλαίσιο των διαφόρων μεταφραστικών προσεγγίσεων.
Translation and commentary of the articles: Maneuvering Jerusalem's future: Upcoming DC visit puts wind in Jordanian monarch's sails, Forging a future with rather than against Iran and Middle Eastern powers vie in shaping a next generation of Muslims written by James M. Dorsey.
Keywords: Ισλάμ, Μέση Ανατολή, Θρησκευτική Κυριαρχία, Συνωμοσία, Εκλογές, Εκπαίδευση; Political Islam, Middle East, Religious Soft Power, Plot, Election, Education