Μετάφραση προς τα αγγλικά αποσπάσματος της Διδακτορικής Διατριβής «Ενσωμάτωση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας» και Σχολιασμός - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το αντικείμενο της μετάφρασης είναι μια διδακτορική διατριβή με τίτλο «Ενσωμάτωση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας» της Έλλης Ν. Κυριάκη, διπλωματούχου μηχανολόγου μηχανικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε κτίρια, λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο ζωής του κάθε συστήματος, δηλαδή την κατασκευή, τη χρήση και την τελική διάθεση, όπως επίσης το συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα, χωρίς να παραλείπεται ο υπολογισμός της οικονομικής πλευράς.
English Translation of Doctoral Thesis titled "Integration of renewable energy systems in nearly zero energy buildings" and Commentary
Keywords: μετάφραση, σχολιασμός, σχολιασμός μετάφρασης, τεχνική μετάφραση, τεχνικό κείμενο, ηλιακοί συλλέκτες, ηλιακή ακτινοβολία