"Tractus Memoriae": Θεωρητική οργάνωση και υλοποίηση ενός πρότυπου έργου installation με μεταβλητό περιεχόμενο - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας της κατασκευής μιας πρότυπης εγκατά- στασης, το περιεχόμενο της οποίας θα μεταβάλλεται διαρκώς, με τρόπο αυτοαναφορικό. Το οπτικό υλικό που χρη- σιμοποιείται, εμπλουτίζεται από τα προϊόντα της καταγραφής των επισκεπτών της εγκατάστασης ως προσθήκες στο ήδη υπάρχον. Ως εκ τούτου, η προβολή του βίντεο της εγκατάστασης, επιμηκύνονται κατ’ αναλογίαν της διάρκειας ζωής της εγκατάστασης. Τελικός στόχος, η οπτική η ιστορία της εγκατάστασης ως το διαρκώς τρέχον θέμα της. Πα- ράλληλα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εγκατάστασης, πραγματοποιήθηκε θεωρητική έρευνα γύρω από την έννοια του πρότυπου έργου τέχνης και πώς αυτό μπορεί να σχετίζεται με τη μνήμη και την αυτοαναφορικότητα εν γένει.
Keywords: πρότυπο, έργο, εγκατάσταση, αυτοαναφορικότητα, μνήμη; prototype, work, installation, self-reference, memory