«Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ» ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ 4.6 ΕΩΣ 6.5 ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ BERNHARD DREIER, ΜΕ ΤΙΤΛΟ “MUSIK GEGEN DEPRESSION - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Στην παρούσα εργασία γίνεται μετάφραση και σχολιασμός ενός ειδικού τεχνικού κειμένου που περιέχει όρους από τη μουσικοψυχολογία και το οποίο απευθύνεται σε καθηγητές τεχνικής σχολής, πράγμα που συμβαίνει και στην περίπτωση του μεταφράσματος και πραγματεύεται, γενικά, τον τρόπο με τον οποίο η μουσική βοηθά ούτως ώστε οι ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη να την αντιμετωπίσουν.
Keywords: τεχνική μετάφραση, ιατρική ορολογία, μουσική, κατάθλιψη, ανάλυση του πρωτότυπου κειμένου, τρόποι αντιμετώπισης μεταφραστικών προβλημάτων