Μετάφραση Αγγλικά προς Ελληνικά και σχολιασμός του "The Spanish Civil War: An Overview" του Cary Nelson. - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μετάφραση αγγλικού κειμένου, το οποίο πραγματευτείτε τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, προς τα Ελληνικά. Ξεκινάει με τον πρόλογο όπου παρουσιάζονται βασικές και γενικές πληροφορίες. Ακολουθεί το πρώτο μέρος όπου αναφέρονται πιο συγκεκριμένες πληροφορίες πάνω στο κείμενο πηγή και το δημιουργό του, ορίζεται η μεταφραστική εντολή και παρατίθενται το μετάφρασμα καθώς και το πρωτότυπο. Στο δεύτερο μέρος, πραγματοποιείται ο σχολιασμός της μετάφρασης. Παρουσιάζονται, δηλαδή, τα μεταφραστικά προβλήματα, που αντιμετωπίστηκαν κατηγοριοποιημένα και συνοδευόμενα με την αντίστοιχη θεωρητική αιτιολόγηση. Στον επίλογος εκτίθενται τα συμπεράσματα που αποκομίστηκαν . Τέλος, παρατίθεται η βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε.
Keywords: μετάφραση, Αγγλικά-Ελληνικά, Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος