Με αφορμή «Τα παραμύθια των αδερφών Grimm». Εστιάζοντας στην μεταμόρφωση. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μεταφορά ενός λογοτεχνικού κειμένου σε εικόνα και συγκεκριμένα σε μια εγκατάσταση η οποία αποτελείται από γλυπτά, φωτισμό και μουσική. Τα αποσπάσματα κειμένου που επιλέχτηκαν αφορούν ιστορίες από τα παραμύθια των αδερφών Grimm και συνδετικός κρίκος είναι το μοτίβο της μεταμόρφωσης. Παρουσιάζεται αναλυτικά η ιδέα, η έρευνα και η ανάλυση του θεωρητικού μέρους, καθώς επίσης και η διαδικασία της υλοποίησης του πρακτικού μέρους. Το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει με συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών μέσων.

The subject of this thesis concerns the transfer of literary text to image and specifically to installation with clay sculptures, lighting and music. The excerpts of the selected texts are stories from the Grimm brothers' fairy tales and the connecting link is the pattern of transformation (metamorphosis). The idea, the research and the implementation are presented in detail. Combinations of analogical and digital means are used to reach the final result.
Keywords: παραμύθι, αδερφοί Γκρίμμ, μεταμόρφωση, μοτίβο, γλυπτική, εγκατάσταση, οπτικοακουστικό; fairy tale, Grimm brothers, transfiguration, transformation, metamorphosis, pattern, sculpture, installation, audiovisual