Εξόρυξη συντακτικής γνώσης από σώματα κειμένων του κοινωνικού ιστού - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο απόκτησης πτυχίου του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αποτελεί το τελευταίο μέρος για την ολοκλήρωση απόκτησης του πτυχίου. Αφορά την εξόρυξη συντακτικής γνώσης από σώματα κειμένων του κοινωνικού ιστού. Το σώμα κειμένων που θα χρησιμοποιηθεί, έχει συλλεχθεί από το twitter. Αποτελείται από κάποιες εκατοντάδες tweets, τα οποία συλλέχθηκαν με τη βοήθεια κάποιων γραμμών κώδικα. Η εξόρυξη της συντακτικής γνώσης υλοποιείται με τεχνικές της μηχανικής μάθησης. Χρησιμοποιούνται χίλια παραδείγματα σε αρχείο excel, για να γίνουν κάποια πειράματα μηχανικής μάθησης. Με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύεται ένας αλγόριθμος ταξινόμησης λέξεων σε ουσιαστικό, αντικείμενο ή σε κανένα από τα δύο.
Syntactic data mining from social web corpora
Keywords: Σώματα κειμένων, εξόρυξη συντακτικής γνώσης, γλωσσικά επίπεδα, συντακτική ανάλυση, αλγόριθμοι ταξινόμησης, Twitter, tweets, RapidMiner, id3, k-nn, naive bayes.