Υποτιτλισμός από τα ελληνικά στα αγγλικά και σχολιασμός της ομιλίας του Ιάκωβου Παναγόπουλου στο TEDxIonianUniversity - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο τον υποτιτλισμό και τον σχολιασμό της διαδικασίας από τα ελληνικά προς τα αγγλικά της ομιλίας του Ιάκωβου Παναγόπουλου με τίτλο «Στην αναζήτηση του Τρίτου Δρόμου» όπου έλαβε χώρα στο TEDxIonianUniversity το 2022. Η ομιλία εστιάζει στην προσωπική του αλλαγή μέσα απ’ τον ορισμό στόχων και τη διαχείριση των προσδοκιών, σε συνδυασμό με το προσωπικό έργο και την πορεία του, τόσο καλλιτεχνικά όσο και ερευνητικά.

This dissertation presents the subtitling and commentary of the speech of Iakovos Panagopoulos, entitled "The search for the Third Path" originally delivered in Greek and translated into English. The speech took place at TEDxIonianUniversity in 2022 and focuses on personal change through achieving goals and managing expectations, combined with the personal work and the artistic and research course of Iakovos Panagopoulos.
Keywords: Υποτιτλισμός, Κινηματογράφος, Subtitle Edit; Subtitling, Cinema, Subtitle Edit