Ψυχολογικές Επιχειρήσεις: Η Εκμετάλλευση/ Διαχείριση τους στο Εσωτερικό της Τουρκίας από την Κυβέρνηση Ερντογάν - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Σχεδόν 20 χρόνια διακυβέρνησης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 20 χρόνια μετεξέλιξης της τουρκικής δημοκρατίας, όπου η μορφή του προέδρου κυριαρχεί στο εσωτερικό της χώρας. Στις 15 Ιουλίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα οι Ένοπλές Δυνάμεις (ΕΔ) αποπειράθηκαν να κάνουν πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν. Μάλιστα ο ίδιος κατάφερε να γλυτώσει από την απόπειρα δολοφονίας του την τελευταία στιγμή. Υπήρχαν πάνω από 250 νεκροί και πάνω από 2000 τραυματίες. Η κυβέρνηση Ερντογάν θεώρησε υπεύθυνο για την απόπειρα τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ, με τον ίδιο τον Φ. Γκιουλέν, όμως, να αρνείται ότι ήταν πρωτεργάτης αυτού του πραξικοπήματος. Έκτοτε ο Ερντογάν και με διάφορους τρόπους, εκμεταλλευόμενος την «τέχνη» των ψυχολογικών επιχειρήσεων και θεωρώντας το πραξικόπημα «ευλογία Θεού» εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται την κοινή γνώμη της Τουρκίας. Τροποποίησε το Σύνταγμα συγκεντρώνοντας τόσες πολλές εξουσίες που ποτέ δεν είχε στο παρελθόν, προχώρησε σε απολύσεις, διώξεις, φυλακίσεις ακόμη και σε «εξόντωση» στρατιωτικών, πολιτικών, εκπαιδευτικών, δημοσιογράφων και οποιουδήποτε αντιρρησία του τρόπου διακυβέρνησής του, προκαλώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του τουρκικού λαού. Η παρούσα εργασία ευελπιστεί να γίνει η βάση για περαιτέρω έρευνα πάνω στον τρόπο όπου, σε μια χώρα στην οποία οπισθοδρομεί το όποιο δημοκρατικό πολίτευμα είχε εγκαθιδρυθεί χωρίς, μάλιστα, ο λαός να κατέχει έως σήμερα μεγάλη δυνατότητα παρέμβασης για το σταμάτημα αυτής της οπισθοδρόμησης.
Keywords: Τουρκία, Ερντογάν, λόγος, προπαγάνδα, βία, ανεξιχνίαστοι θάνατοι, Ισλάμ