«Διείσδυση Tων Αιολικών Πάρκων Στην Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας Ως Λύση Στην Περιβαλλοντική Κρίση; Κοινωνική Συναίνεση και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση. Περιοχή μελέτης: Άρτα» - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η κοινωνική συμμετοχή και συναίνεση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, είναι βασικές προτεραιότητες προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης και ορθότερης αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης που μαστίζει τον πλανήτη μας. Ταυτόχρονα όμως προϋποθέτει, σε μεγάλο βαθμό, στοχευμένη περιβαλλοντική εκπαίδευση ώστε οι αποκλίνουσες ομάδες από τον κοινό σκοπό της προστασίας του περιβάλλοντος, να συνδράμουν ενισχυτικά προκειμένου να καλυτερεύσει και το επίπεδο διαβίωσης του πληθυσμού αλλά και να αυξηθούν οι πιθανότητες για την αποφυγή μιας ζοφερής εικόνας για το μέλλον των οικοσυστημάτων και εν γένει της γής. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, πραγματοποιήθηκε μία εκτενής μελέτη σχετικά με την προοπτική της εκτεταμένης αξιοποίησης του υφιστάμενου αιολικού δυναμικού προς όφελος της περιβαλλοντικής προστασίας και το βαθμό της κοινωνικής συναίνεσης και ευαισθητοποίησης.

Social participation and consensus on Environmental issues are key priorities towards the most effective and correct response to the Climate Crisis that is plaguing our planet. At the same time, however, it presupposes, to a large extent, targeted environmental education so that the divergent groups, from the common objective of protecting the environment, can assist in order to improve the standard of living of the population and increase the chances of avoiding a bleak picture for the ecosystems and earth’s future in general. In the present master thesis, an extensive study was carried out on the prospect of making extensive use of the existing wind resources in favor of the environmental protection as well as the degree of social consensus and awareness.
Keywords: Ποιοτική Έρευνα, Ποσοτική Έρευνα, Μεικτές Μέθοδοι, Κλιματική Κρίση, Αιολική Ενέργεια, Στατιστική Ανάλυση – SPSS, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Βιώσιμη Ανάπτυξη.; Qualitative Research, Quantitative Research, Mixed Methods, Climate Crisis, Wind Energy, Statistical Analysis – SPSS, Environmental Education, Sustainable Development.