Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η εργασία αυτή έχει ως στόχο να μελετήσει την τεχνολογία του Internet of Things, τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει στους τελικούς χρήστες αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που εμπεριέχονται σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται εισαγωγή στα Δίκτυα Αισθητήρων καθώς και στα RFID chips αλλά και στο Cloud Computing. Στη συνέχεια στο δεύτερο κεφάλαιο δίνεται έμφαση σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας όσον αφορά το IoT. Εκεί αναλύονται οι σημαντικότερες ευπάθειες , απειλές αλλά και λύσεις ασφαλείας σχετικά με την προστασία των χρηστών. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια προσέγγισης όλου του φάσματος των σημερινών εφαρμογών του Internet of Things. Ύστερα, στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια εφαρμογή μετάδοσης θερμοκρασιών του περιβάλλοντος στον Η/Υ με το Arduino Uno. Η αποστολή των θερμοκρασιών μέσω του Cloud μπορεί να εφαρμοστεί σε αρκετές εφαρμογές του IoT. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε βασικές αρχές της νανοτεχνολογίας και στο Internet of Bio-Nano Things. Το τελευταίο μπορεί να συνεισφέρει στον τομέα της ιατρικής και στην προσπάθεια θεραπείας και μελέτης αρκετών ασθενειών. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο γίνεται έρευνα έτσι ώστε αποσαφηνιστούν οι αντιλήψεις των χρηστών σχετικά με το IoT, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σε αυτό αλλά και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει στον τομέα της υγείας.

This work aims to study the Internet of Things technology, the solutions it can offer end users, and the potential risks involved in it. More specifically, the first chapter introduces in Sensor Networks as well as RFID chips and Cloud Computing. Then , the second chapter highlights security and privacy issues with regard to IoT. There are analyzed the major vulnerabilities, threats and security solutions related to user protection. The third chapter attempts to approach the whole range of current Internet of Things applications. Then, in the fourth chapter there is presented an application of ambient temperature transmission to the PC with the Arduino Uno. Temperatures from Cloud can be applied to several IoT applications. In the fifth chapter, reference is made to basic principles of nanotechnology and the Internet of Bio-Nano Things. The latter may contribute to the field of medicine and the treatment and study of several diseases. Finally, research is being done in the sixth chapter to clarify users' perceptions of IoT, security and privacy, as well as the solutions it can offer to the health sector.
Internet of Things
Keywords: Δίκτυα Αισθητήρων, RFID, IoT, Cloud, Ασφάλεια, Ιδιωτικότητα, Arduino, Thermistor, Νανοτεχνολογία, Internet of Bio-Nano Things; Sensor Networks, RFID, IoT, Cloud, Security, Privacy, Arduino, Thermistor, Nanotechnology, Internet of Bio-Nano Things