Αρχειακή προσέγγιση και περιγραφή του Ά μέρους των Θεσπισμάτων Γερουσίας (1799-1807) επί Επτανήσου Πολιτείας - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Αρχειακή προσέγγιση και περιγραφή του Α΄ μέρους των θεσπισμάτων Γερουσίας (1799-1807) επί Επτανήσου Πολιτείας», έχει ως σκοπό την εύκολη ανάγνωση μέρους του ευρετηρίου των θεσπισμάτων της Γερουσίας από τους πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν για τις αποφάσεις των οργάνων και των τμημάτων (εσωτερικού, εξωτερικού, δικαιοσύνης, στρατιωτικού και οικονομικού) της Γερουσίας, τόσο στο νησί της Κέρκυρας όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Επτανήσου Πολιτείας Ζακύνθου, Κυθήρων, Λευκάδος, Κεφαλληνίας, Παξών και Ιθάκης, αφού στα θεσπίσματα έχει επιχειρηθεί η σχετική μεταγραφή των λέξεων. Τα θεσπίσματα χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα, στο τμήμα εξωτερικού, στο τμήμα εσωτερικού, στο τμήμα δικαιοσύνης και στο τμήμα στρατιωτικού και οικονομικού, καθώς επίσης και σε μονές δεσμίδες. Τα ανωτέρω θεσπίσματα πραγματεύονται θέματα σχετικά με τις ανάγκες του κάθε νησιού, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν την Επτάνησο Πολιτεία.
Keywords:  Γερουσία  Θεσπίσματα  Επτάνησος Πολιτεία  Τμήμα Εσωτερικού  Τμήμα Εξωτερικού  Τμήμα Δικαιοσύνης  Τμήμα Στρατιωτικού και Οικονομικού  ΓΑΚ- Γενικά Αρχεία του Κράτους  ΑΝΚ- Αρχεία Νομού Κερκύρας