Η Διαπολιτισμική Διάσταση της Ηγεσίας: Μια έρευνα στον επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα της Κέρκυρας - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Ο Σκοπό της παρούσας μελέτης, είναι να συμβάλει με κάποιο τρόπο στον διαφωτισμό του επιχειρηματικού πλαισίου στο νομό Κέρκυρας, προβάλλοντας τις υφιστάμενες ηγετικές τακτικές σε διαπολιτισμικά πλαίσια και θέτοντας τα θεμέλιά για περαιτέρω μελλοντική έρευνα. Ως μεθοδολογία χρησιμοποιεί την Ποιοτική έρευνα. Τα ευρήματα που παρουσιάζονται παρέχουν αρκετές πληροφορίες και επισημαίνουν ορισμένα ζητήματα που αφορούν στην άσκηση της αποτελεσματικής διαπολιτισμικής ηγεσίας. Τέλος, παρουσιάζονται προτάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ηγετικής διαπολιτισμικής ικανότητας των επιχειρήσεων. Η σημασία της παρούσας μελέτης έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί μια πρώτη επαφή με την υφιστάμενη ηγετική και διαπολιτισμική κατάσταση στο συγκεκριμένο πλαίσιο εφόσον έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη μελέτη με το ίδιο ή έστω παρόμοιο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου αποτελεί εφαλτήριο για μελετητές ή στελέχη εταιρειών που επιθυμούν να διερευνήσουν την ηγεσία των τουριστικών επιχειρήσεων στο νομό της Κέρκυρας.

The purpose of this study is to contribute in some way to the enlightenment of the business context in the prefecture of Corfu, highlighting existing leadership tactics in intercultural contexts and laying the foundation for further future research. As a methodology it uses Quality Research. The findings presented provide a number of information and highlight a number of issues related to the exercise of effective intercultural leadership. Finally, proposals are presented aimed at strengthening the leading intercultural capacity of enterprises. The importance of this study lies in the fact that it is an initial attempt to study the current leadership and intercultural situation in this context since, to this day, there has been no other study with the same or even a similar context. It is therefore a springboard for scholars or company executives who wish to explore tourism business leadership within the specific intercultural context in the prefecture of Corfu.
Keywords: Ηγεσία, Διαπολιτισμική Επικοινωνία, Τουρισμός; Leadership, Intercultural Communication, Tourism