Μετάφραση με σχόλια επιλεγμένων κειμένων από το βιβλίο ‘’Historia de América Latina ‘’ των Germán Vázquez y Nelson Martínez Díaz - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Αντικείμενο της εργασίας αυτής θα είναι η μετάφραση με σχολιασμό ενός τμήματος του βιβλίου «Historia de América Latina», δηλαδή «Ιστορία της Λατινικής Αμερικής» και αποτελεί έργο των συγγραφέων Germán Vázquez y Nelson Martínez Díaz. Συγκεκριμένα επέλεξα την μετάφραση ενός τμήματος του βιβλίου που αφορά την Ιστορία των Ινκας. Η επιλογή του συγκεκριμένου βιβλίου και κατ’ επέκταση του συγκεκριμένου τμήματος έγινε γιατί θεωρώ ότι παρουσιάζει με απλό και άμεσο τρόπο τον πολιτισμό και την ιστορία των Ίνκας, της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην προ-Κολομβιανή Αμερική. Περιγράφει και αναλύει τον τρόπο ζωής , την κοινωνική οργάνωση , την οικονομία, την θρησκεία τα ήθη και τα έθιμα των Ίνκας μέσα από έξι δομημένες ενότητες. Σκοπός μου είναι να εξερευνήσω και να αποκτήσω περαιτέρω γνώσεις για αυτόν τον εξαίρετο πολιτισμό
Keywords: Μετάφραση, σχολιασμός, Ιστορία, Λατινική Αμερική, Ιστορία των Ίνκας, αυτοκρατορία, πολιτισμός, τρόπος ζωής, θρησκεία, ήθη, έθιμα, οικονομία