Ανασκάπτοντας τον Ευάγριο - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα εργασία αφορά την προσωπικότητα του Ευαγρίου Ποντικού και την επιρροή που άσκησε στην πορεία της εκκλησιαστικής και θρησκευτικής ιστορίας του Χριστιανισμού. Δίνεται έμφαση στην ανάλυση κυρίων στοιχείων του έργου του, καθώς και στην εξέταση του ρόλου του στην διαμόρφωση των Ωριγενιστικών Κρίσεων κατά τον 4ο και 6ο αιώνα μ.Χ.
Keywords: Ευάγριος Ποντικός, Πρώιμος Μοναχισμός, Ωριγενισμός, Ωριγενιστική Κρίση, 4ος αιώνας, Θεολογία 4ου αιώνα, Πατέρες της Εκκλησίας, Πατρολογία, Εκκλησιαστική Ιστορία, Αίγυπτος, Παλαιστίνη, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Πνευματική Ζωή