«Έξυπνο σύστημα στάθμευσης ΑΜΕΑ» - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Το αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός ενός έξυπνου συστήματος στάθμευσης για ΑΜΕΑ, το οποίο θα διευκολύνει ολοένα και περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων και δη των ατόμων με αναπηρίες. Η επίτευξη ενός τέτοιου συστήματος στάθμευσης, αποσκοπεί στο να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και οι συνοδοί τους, στο να βρίσκουν μία ελεύθερη θέση στάθμευσης που δικαιωματικά τους ανήκει. Σε αρχικό στάδιο, για την εκπόνηση της παρούσας πτυχιακής εργασίας, έγινε μελέτη σε θεωρητικό υπόβαθρο διαφόρων συστημάτων, τόσο από ξένη όσο και από ελληνική από ξένη βιβλιογραφία. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα, διαμέσου ερωτηματολογίου, η οποία έχει ως απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης σε θέσεις ΑΜΕΑ και ράμπες. Τέλος, η εργασία θα έχει ως αποτέλεσμα, το σχεδιασμό ενός έξυπνου συστήματος στάθμευσης με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, έτσι ώστε να λυθούν ολοένα και περισσότερα προβλήματα.

The subject of this thesis is the design of a smart parking system for people with disabilities, which will increasingly facilitate the lives of people, especially people with disabilities. The achievement of such a parking system aims to provide a solution to the problem faced by both disabled people and their companions in finding a free parking space that rightfully belongs to them. At the initial stage, for the preparation of this thesis, a study of the theoretical background of various systems, both from foreign and Greek and foreign literature, was carried out. In addition, a survey, through a questionnaire, was conducted, which has the ultimate goal of raising public awareness on the issue of illegal parking in disabled spaces and ramps. ​​ Finally, the work will result in the design of a smart parking system with the development of new technologies to solve more and more problems.
"Smart parking system for disabled people"
Keywords: Έξυπνο σύστημα στάθμευσης ΑΜΕΑ, Έξυπνο πάρκινγκ, Έξυπνες πόλεις, Διαδίκτυο των πραγμάτων IoT.; Smart parking system for disabled people, Smart parking, Smart cities, Internet of Things