Ένας οδηγός για τη Βαθιά Μάθηση στην υγειονομική περίθαλψη - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στο παρόν επιστημονικό άρθρο παρουσιάζονται οι τεχνικές της Βαθιάς Μάθησης για την για την υγειονομική περίθαλψη, εστιάζοντας την προσοχή μας στην βαθιά μάθηση της υπολογιστικής όρασης, στην επεξεργασία της φυσικής γλώσσας, στην ενίσχυση της μάθησης και των γενικευμένων μεθόδων. Στο άρθρο περιγράφονται όλες οι υπολογιστικές τεχνικές προσέγγισης για την ενισχυτική μάθηση. Πώς αυτές οι υπολογιστικές τεχνικές μπορούν να επηρεάσουν μερικούς βασικούς τομείς της ιατρικής. Η συζήτηση για την μηχανική όραση εστιάζει κυρίως σε διάφορους ιατρικούς τομείς και στην ιατρική απεικόνιση. Στο άρθρο περιγράφεται επίσης η επεξεργασία της φυσικής γλώσσας σε τομείς όπως τα δεδομένα ηλεκτρονικών μητρώων υγείας. Επιπλέον, συζητούνται οι εφαρμογές της ενισχυτικής μάθησης στα πλαίσια της ρομποτικής χειρουργικής και παράλληλα εξετάζονται γενικευμένες μέθοδοι βαθιάς μάθησης στον τομέα της Γονιδιωματικής. Εξετάζονται και αναλύονται λεπτομερώς όλα τα υποπεδία της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning), όπως αυτό της Βαθιάς Μάθησης.

Here we present deep-learning techniques for healthcare, centering our discussion on deep learning in computer vision, natural language processing, reinforcement learning, and generalized methods. In this article we describe how these computational techniques can impact a few key areas of medicine. Our discussion of computer vision focuses largely on medical imaging. Furthermore, is described the application of natural language processing to domains such as electronic health record data. In addition, the applications of reinforcement learning in the context of robotic assisted surgery are discussed and at the same time generalized methods of deep learning in the field of Genomics are examined. All subfields of Machine Learning, such as Deep Learning, are examined and analyzed in detail.
A guide to deep learning in healthcare
Keywords: Βαθιά Μάθηση, υπολογιστική όραση, επεξεργασία φυσικής γλώσσας, ενίσχυση μάθησης, γενικευμένοι μέθοδοι; Deep learning, computer vision, natural language processing, reinforcement learning, generalized methods