Γεωργία Ακριβείας και το μέλλον της φάρμας στην Ευρώπη. - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η εργασία αυτή αποτελείται από τη μετάφραση και τον μεταφραστικό σχολιασμό μελέτης δημοσιευμένης σε επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματεύεται την Γεωργία Ακριβείας και το μέλλον της στην Ευρώπη από την Scientific Foresight Unit (STOA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο λόγος επιλογής της συγκεκριμένης μελέτης είναι αρχικά ότι αποτελεί ένας άκρως ενδιαφέρον ζήτημα που μας απασχολεί όλους τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της υπερκατανάλωσης. Μέλη της Επιτροπής Εποπτείας συνετέλεσαν ο Καθηγητής Σωτήριος Λίβας ως πρώτος επιβλέπων και ο καθηγητής Γεώργιος Κεντρωτής ως δεύτερος επιβλέπων. Οι συγγραφείς της μελέτης ασχολούνται με την Γεωργία Ακριβείας, ένα νέο είδος γεωργίας που χρησιμοποιεί ψηφιακές τεχνικές για την βελτίωση των αποδόσεων μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη παραγωγής αλλά και τον αντίκτυπο της εκτεταμένης γεωργίας στον περιβάλλον. Η μελέτη έχει ως στόχο να ενημερώσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρέχουσα κατάσταση, τις πιθανές βελτιώσεις, τις κοινωνικές ανησυχίες και να κάνει πολιτικές προτάσεις προς τους φορείς χάραξης πολιτικής.

This work consists of the translation and translation commentary of a study published on an official website of the European Union dealing with Precision Agriculture and its future in Europe by the Scientific Foresight Unit (STOA) of the European Parliament. The reason for choosing this particular study is initially that it is an extremely interesting issue that concerns us all in recent years, especially after the disastrous consequences of climate change and overconsumption. Members of the Supervisory Committee were Professor Sotirios Livas as first supervisor and Professor Georgios Kentrotis as second supervisor.The authors of the study deal with Precision Agriculture, a new type of agriculture that uses digital techniques to improve yields while reducing production costs and the environmental impact of extensive agriculture. The study aims to inform members of the European Parliament about the current situation, possible improvements, social concerns and make policy proposals to policy makers.
Precision agriculture and the future of farming in Europe.
Keywords: Μελέτη, Γεωργία Ακριβείας, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πολιτικές; Study, Precision agriculture, European Council, Policies