Μια συγκριτική μελέτη για τις νύχτες στα μουσεία (museumnights) σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Αυτή η μελέτη εξετάζει την ιδέα νύχτες μουσείων (Museumnight). Αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο διαδραματίζει βασικό ρόλο στην πολιτιστική βιομηχανία και λειτουργεί ως πολιτιστικός πρεσβευτής για τα μουσεία. Στη συγκεκριμένη έρευνα, διεξάγονται έξι περιπτωσιολογικές μελέτες για τρεις πόλειςστην Ολλανδία – Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Χάγη-, τη Βιέννη στην Αυστρία, τη Στοκχόλμη στη Σουηδία και την Αθήνα στην Ελλάδα. Σε όλες τις περιπτώσεις αναφέρονται τα κύρια χαρακτηριστκά διοργάνωσης των εκδηλώσεων και εξετάζεται η προώθηση τους στο διαδίκτυο και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook και Twitter. Αυτή η έρευνα εφαρμόζει ποιοτική προσέγγιση μεθόδου. Πιο συγκεκριμένα γίνεται λετπομερής ανασκόπιση θεωρητικών πλαισίων που αφορούντις νύχτες στα μουσεία και τη συσχέτιση τους με τις πολιτιστικές πτυχές. Επίσης, όπως προαναφερθηκε η μεθοδολογία είναι βασισμένη σε μελέτες περιπτώσεων.
A comparison of the Museumnight in six European cities
Keywords: Museumnight, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Χάγη, Βιέννη, Στοκχόλμη, Αθήνα, Νύχτα στο Μουσείο, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης