Ηχητική σύνθεση ηχοτοπίου & μουσική οπτικοποίηση - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το ακουστικό του περιβάλλον και συγκεκριμένα εστιάζει στην αρνητική επίδραση του ανθρώπου πάνω σε αυτό μέσω της ηχορύπανσης. Για την αποτύπωση αυτής της σχέση δημιουργήθηκε μία ηχητική σύνθεση ηχοτοπίου που αποτελείται από ηχογραφήσεις που προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον όπου επικρατούν κυρίως οι φυσικοί ήχοι αλλά και από το αστικό περιβάλλον όπου υπάρχει έντονο το ανθρωπογενές ηχητικό στοιχείο καθώς και το φαινόμενο της ηχορύπανσης. Στο έργο τα δύο ηχοτοπία παρουσιάζονται αρχικά ξεχωριστά ενώ στη συνέχεια συνυπάρχουν μεταξύ τους με στόχο τη δημιουργία ενός ηχητικά ισορροπημένου ηχοτοπίου το οποίο αποτελείται τόσο από φυσικούς όσο και τεχνητούς ήχους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος από την ηχορύπανση που προκαλεί ο άνθρωπος σε αυτό. Για την οπτικοποίηση του έργου χρησιμοποιήθηκαν κινούμενα γραφικά τα οποία παρομοιάζουν τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ηχοτοπίου.
Keywords: ηλεκτροακουστική μουσική, σύνθεση ηχοτοπίου, μουσική οπτικοποίηση, κινούμενα γραφικά; Electroacoustic Music, Soundscape Composition, Visual Music, Motion Graphics