Έκθεση για την πρακτική άσκηση στην εταιρία LEXICON - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Έκθεση για την πρακτική άσκηση στην εταιρία Lexicon» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη της Μετάφρασης» του Ιονίου Πανεπιστημίου με στόχο την καταγραφή της δίμηνης εμπειρίας μου ως ασκούμενη στη μεταφραστική εταιρία Lexicon. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της παρούσας εργασίας περιγράφεται ο επιβλέπων φορέας και ο τρόπος λειτουργίας του ενώ γίνεται αναφορά στη συμμετοχή μου ως ασκούμενη στην παραγωγική διαδικασία. Στη συνέχεια, παρατίθενται οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που αντιμετώπισα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στα πλαίσια της μεταφραστικής διαδικασίας ενώ ακολουθούν η κριτική αποτίμηση του θεσμού της προσφερόμενης στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος πρακτικής άσκησης καθώς και οι προτάσεις μου τόσο για αυτή όσο και για τον φορέα. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με το παράρτημα το οποίο περιλαμβάνει το Portfolio με τα πρωτότυπα κείμενα που μεταφράστηκαν καθώς και τα μεταφράσματα αυτών.

This thesis entitled “Report for the traineeship in the translation company Lexicon’’ was held under the Postgraduate Studies Programme “Master of Arts in the Science of Translation” of the Ionian University, aiming to recording my two-months experience as an intern in the translation company Lexicon. More specifically, under this thesis are described the supervising body and it’s method of operation while reference is made to my participation in the production process as an intern. Furthermore, are listed the challenges and difficulties that I encountered in the course of my duties during the translation process while it follows the critical evaluation of the institution of the internship offered under the postgraduate program, as well as my proposals for it and for the body. Finally, the thesis is completed with the annex which includes the Portfolio with the original texts translated as well as their translations.
Keywords: πρακτική άσκηση, φορέας, προκλήσεις, πρωτότυπο κείμενο, μετάφρασμα; traineeship, body, challenges, original text, translation