Μετάφραση και σχολιασμός του εγχειριδίου «A Guide to Translation Project Management» - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Θέμα της συγκεκριμένης εργασίας είναι η μετάφραση και ο σχολιασμός του εγχειριδίου διαχείρισης μεταφραστικού έργου με τίτλο «A Guide to Translation Project Management» το οποίο δημιουργήθηκε από το επιστημονικό πρόγραμμα UCAR/COMET και την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά από την γλώσσα-πηγή, που είναι η αγγλική προς την γλώσσα-στόχο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ελληνική. Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο εξηγείται η μεταφραστική διαδικασία, περιγράφονται κάποιες πιθανές παγίδες και τρόποι για να τις αποφύγουμε και παρέχονται οδηγίες για τη δημιουργία μιας μεταφραστικής ομάδας. Επίσης, περιγράφονται μορφές μετάφρασης και διανομής, τιμές, εργαλεία, πόροι και πρακτικές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την μεταφραστική διαδικασία. Περιλαμβάνονται δείγματα λιστών ελέγχου, οδηγιών και δελτίων παρακολούθησης με σκοπό την χρήση τους σε διάφορα στάδια της μεταφραστικής διαδικασίας.
Translation and commentary of the guide «A Guide to Translation Project Management»
Keywords: Αγγελική Χαραλαμπίδου, μετάφραση, διαχείριση μεταφραστικού έργου, εγχειρίδιο; translation, translation project management, guide