Μοντέλα Πρόβλεψης Απόδοσης Ανθρώπινου Δυναμικού - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Το ζήτημα της απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά την ελληνική δημόσια διοίκηση. Το βασικό ερευνητικό ερώτημα είναι εάν η πρόβλεψη της καταλληλότητας ενός υπαλλήλου για μια θέση εργασίας και κατά επέκταση η πρόβλεψη της απόδοσής του, θα μπορούσε να γίνει με πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης και μοντέλα μηχανικής μάθησης. Οι καινοτόμοι στόχοι της παρούσας διδακτορικής διατριβής είναι: i) Η αξιολόγηση των υποψηφίων, μέσω ενός εργαλείου που στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για επιλογή υποψηφίων για πρόσληψη, πιθανή ανακατανομή, τοποθέτηση των κατάλληλων υπαλλήλων στην κατάλληλη θέση εργασίας ή προαγωγή σε θέσεις ευθύνης, ii) Η έκφραση της γνώμης των εργαζομένων του δημόσιου τομέα ως προς τους παράγοντες που επηρεάζουν την αξιολόγησή τους, για επιλογή και προαγωγή, iii) Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου με μοντέλα δομικών εξισώσεων, για τους παράγοντες αξιολόγησης της καταλληλότητας του ανθρώπινου δυναμικού για επιλογή και προαγωγή σε θέσεις ευθύνης και τα κριτήρια αξιολόγησης της απόδοσης, iv) Η δημιουργία ενός μοντέλου αξιολόγησης, που θα συνδέεται με τη δυνατότητα πρόβλεψης της απόδοσης των εργαζομένων, αξιοποιώντας τα προσόντα τους και αντιστοιχίζοντας τον κατάλληλο άνθρωπο με την κατάλληλη θέση. Το προτεινόμενο μοντέλο δύναται να αποτελέσει τη βάση για ανάπτυξη ενός νέου αυτοματοποιημένου συστήματος αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού με βάση τη μηχανική μάθηση, υποστηρίζοντας τις σχετικές διαδικασίες στα πλαίσια μιας ολιστικής διαχείρισης του ανθρώπινου παράγοντα. Η διεπιστημονικότητα της διατριβής, με τη συνδρομή των επιστημών της διοίκησης, της πληροφορικής και της στατιστικής είναι αδιαμφισβήτητη και δημιουργεί νέες προοπτικές για το μέλλον ως προς τη διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα.

The issue of human resource performance has been of great concern to the Greek public administration in recent years. The key research question is whether the prediction of suitability of an employee for a job position and consequently the prediction of his/her performance could be based on artificial intelligence practices and machine learning models. The innovative objectives of this dissertation are: i) The evaluation of candidates, through a tool based on artificial intelligence for selection of candidates for recruitment, possible reallocation in the organization, placement of suitable employees in the appropriate job position or promotion to authority positions, ii) expression of the opinion of public sector employees regarding the factors that influence their evaluation, for selection and promotion, iii) The creation of an integrated framework with structural equations models for the evaluation parameters regarding the suitability of human resources for selection and promotion in authority positions and the appraisal evaluation parameters, iv) The creation of an evaluation model, which will be connected with the possibility of predicting the performance of employees, exploiting their qualifications and matching the appropriate person to the appropriate position. The proposed model can be the basis for the development of a new automated system for the evaluation of human resources based on machine learning, supporting the relative procedures in the context of a holistic management of the human factor. The interdisciplinarity of the dissertation, with the contribution of the sciences of administration, informatics and statistics, is unquestionable and creates new perspectives for the future regarding the issues of human resources management.
Prediction Models on the Performance of Human Resources
Keywords: Μηχανική Μάθηση, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Αλγόριθμοι, Αξιολόγηση της Απόδοσης; Machine Learning, Human Resources Management, Algorithms, Performance Evaluation