Ταινία εμψύχωσης μικρού μήκους με τίτλο ''In and Out'' - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι μια ταινία εμψύχωσης κινούμενης εικόνας μικρού μήκους με χρήση τρισδιάστατων γραφικών και ψηφιακών εφέ. Το έργο είναι μια ιστορία ψυχολογικού περιεχομένου μέσα σε αφηρημένα και σουρεαλιστικά περιβάλλοντα. Ο τίτλος της εργασίας είναι “In and Out” και η πλοκή βασίζεται στην εξέλιξη των καταστάσεων μέσα στο μυαλό του κεντρικού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα η ιστορία ακολουθεί μια μαύρη κούκλα, η οποία αντιπροσωπεύει τον κεντρικό χαρακτήρα, όσο ταξιδεύει στο ασυνείδητο του μυαλού του. Η δράση εξελίσσεται χωρίς διάλογο, με έμφαση στη χαοτική φύση του ασυνείδητου και κορυφώνεται με το συμβολικό θάνατο της κούκλας. Ξεκινώντας από ένα ψυχολογικό τεστ Ρόρσαχ5, με κάθε εικόνα το ασυνείδητο μυαλό του πρωταγωνιστή ξυπνάει όλο και περισσότερο και μαζί με αυτό, η μαύρη κούκλα. Σε μια κατάσταση που θυμίζει όνειρο, η κούκλα ξεκινάει μια αναζήτηση. Αρχικά βρίσκεται σε μια περίεργη πόλη με άσπρες κούκλες, που συμβολίζει το πώς βλέπει την κοινωνία και τους ανθρώπους μέσα σε αυτήν. Προχωρώντας, μπαίνει σε μια πόρτα που οδηγεί στο εσωτερικό αυτής της πόλης, η οποία την αναγκάζει να συμμορφωθεί. Αφού ξεφύγει, βρίσκεται επιβάτης σε ένα τρένο που την μεταφέρει πιο βαθιά στη φαντασία του. Επόμενος προορισμός είναι ένα ερημικό τοπίο όπου βλέπει διάφορες χαμένες και δύσμορφες κούκλες σαν αυτήν. Διασχίζοντας το τοπίο βρίσκεται απέναντι από έναν ψηλό καθρέφτη ο οποίος την βυθίζει περισσότερο στο ασυνείδητο φέρνοντάς την μπροστά σε ένα γιγάντιο μάτι, υποδηλώνοντας πως τον τελικό προορισμό θα τον βρει στον εαυτό του. Έτσι καταλήγει στη συνειδητοποίηση πως η μαύρη κούκλα είναι απλώς ένα καλούπι και δεν αποτελεί τον πραγματικό εαυτό του.

The object of this thesis is a short film animation with the use of three-dimensional graphics and visual effects. The film is a story of psychological content taking place in abstract and surreal environments. More specifically, the story follows a black mannequin, which represents the main character, while he travels inside his unconscious mind. The action develops without dialogue, with emphasis on the chaotic nature of the unconscious and climaxes with the symbolic death of the mannequin. We begin with a Rorschach test, where with each image the unconscious awakens more and more and with it, the black mannequin. In a dream-like state, the mannequin starts a search. In the beginning, he is in a bizarre city with white mannequins, which symbolizes his view of society and the people in it. Next, he enters a door that leads inside this city, where the city tries to bring him in line. After he escapes, he is a passenger in a train that leads deeper in his imagination. The next destination is a barren landscape where he sees other lost and disfigured mannequins like himself. While crossing this landscape, he will find a giant mirror, suggesting that the last destination is inside him. The end comes with the realization that the black mannequin is nothing but a husk and it is not his real self.
Animation short film titled ''In and Out''
Keywords: εμψύχωση, ταινία, μικρού μήκους, τρισδιάστατα γραφικά, ψυχολογία, τεστ Ρόρσαχ, ασυνείδητο, αφηρημένο, όνειρα, σουρρεαλισμός; animation, short film, 3D graphics, psychology, Rorschach test, unconscious, Carl Jung, abstract, dreams, surrealism