Χρονικά ορόσημα της συμβολής του Διαδικτύου στη διάδοση και εξέλιξη της Τέχνης: Ανάλυση και κατασκευή ψηφιακού χρονολογίου - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζονται και αναλύονται τρία σημαντικά χρονικά ορόσημα που έχουν συμβάλει στη διάδοση και εξέλιξη της τέχνης. Η εξάπλωση των διαδικτυακών τεχνολογιών, ιδιαίτερα μετά την έλευση του παγκόσμιου ιστού, παρείχε στους καλλιτέχνες νέα εργαλεία δημιουργίας, προώθησης και διατήρησης του έργου τους και συνέβαλε στην εμφάνιση νέων πρακτικών. Η εργασία αναφέρεται στις νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης που εμφανίστηκαν κατά την περίοδο του web 1.0, όταν ακόμα το διαδίκτυο αποτελούσε μια νέα τεχνολογία, αποτυπώνει και αναλύει αλλαγές που σημειωθήκαν στον κόσμο της τέχνης λόγω της έλευσης των δυνατοτήτων του web 2.0 και ολοκληρώνεται με την ανάδειξη καλλιτεχνικών πειραματισμών άμεσα συνδεδεμένων με τη διαδικτυακή τεχνολογία, που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19.

In this dissertation, three important time milestones that have contributed to the dissemination and development of art are presented and analyzed. The spread of online technologies, especially after the advent of the world wide web, provided artists with new tools to create, promote and preserve their work and contributed to the emergence of new practices. This thesis refers to the new forms of artistic expression that appeared during the period of web 1.0, when the internet was still a new technology, captures and analyzes changes that occurred in the art world due to the advent of the possibilities of web 2.0 and is completed with the emergence of artistic experiments directly linked to internet technology, which took place during the pandemic of Covid-19.
Keywords: τέχνη, διαδίκτυο, διαδικτυακή τέχνη; art, internet, internet art, post internet art