“A HUNDRED BILLION NEURONS: Μια πειραματική διαδικασία αξιολόγησης της επιρροής οπτικοακουστικών έργων τέχνης στην ηλεκτρική δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Το έργο A Hundred Billion Neurons σχηματίστηκε με σκοπό να μελετηθεί η επίδραση των ισοχρονικών τόνων στον εγκέφαλο, στα πλαίσια μιας μουσικής σύνθεσης που αλληλεπιδρά με ζωγραφικά έργα, με τη χρήση σύγχρονων λογισμικών επεξεργασίας ήχου και εικόνας, και εξοπλισμό παραγωγής ήχου (plugins, synthesizers). Το τελικό έργο παρουσιάζεται ως live-electronics performance καταγεγραμμένη σε βίντεο. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, αναπαράγεται η μουσική σύνθεση και το βίντεο που περιλαμβάνει τα ζωγραφικά έργα, και, με τη χρήση του κατάλληλου προγράμματος (Resolume Arena), η προβολή του βίντεο συνδέεται με τον ήχο του έργου και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του. Η διάρκεια του έργου εκτείνεται στα 41 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα. Η ιδέα για το συγκεκριμένο έργο βασίζεται πάνω στα ηχοκύματα, ένα φαινόμενο με το οποίο ασχολούνται πολλοί διαφορετικοί επιστημονικοί κλάδοι, όπως η φυσική, η αστρονομία και η βιολογία. Οι δονήσεις συνιστούν όχι μονάχα τον ήχο, αλλά και οποιαδήποτε οπτική πληροφορία. Πάνω σε αυτή τη σχέση μεταξύ ήχου και εικόνας, συλλήφθηκε η ιδέα για την κατασκευή ενός έργου τέχνης, που να παρουσιάζει ένα συνδυασμό απο ζωγραφική με χρώματα σε επιφάνεια και ψηφιακής ζωγραφικής, και τη συνακόλουθη μετατροπή τους σε βίντεο επενδυμένο με ήχο. Με αυτόν τον τρόπο, το τελικό αρχείο μπορεί να προβληθεί πολύ ευκολότερα οπουδήποτε, και να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε χώρο τέχνης, προτείνοντας έναν εναλλακτικό τρόπο παρουσίασης. Για παράδειγμα, ένας θεατρικός χώρος σπάνια μπορεί να υποστηρίξει την έκθεση ζωγραφικών έργων τέχνης. Όμως, όταν η ζωγραφική προβάλλεται, μπορεί κανείς να εξερευνήσει διαφορετικές οπτικές ενός ζωγραφικού πίνακα, καθώς δεν την περιορίζει καμία επιφάνεια ή χώρος.
Keywords: εγκεφαλικά κύματα, Νευροεπιστήμη, Εγκέφαλος & Κοινωνικό Περιβάλλον, Πλαστικότητα & Μουσική, Πλαστικότητα & Διαλογισμός, Φως και Ψυχολογία, Συζευγμένη Ταλάντωση & Βιοσυγχρονισμός,; Live Electronics, BWE, Isochronic Tones