Υποτιτλισμός στα ελληνικά και σχολιασμός της ταινίας μικρού μήκους «A young helpline operator takes her first call and gets more than she expected | Call Connect» - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά τον υποτιτλισμό της ταινίας μικρού μήκους «A young helpline operator takes her first call and gets more than she expected | Call Connect» από τα αγγλικά προς τα ελληνικά. Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα τη συγκεκριμένη ταινία είναι ότι πραγματεύεται ένα καίριο ζήτημα , εκείνο της ψυχικής υγείας. Η εργασία επικεντρώνεται επίσης στη μεταφραστική διαδικασία και τις δυσκολίες που την ακολουθούν, παραδείγματος χάριν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη μεταφορά νοήματος και πολιτισμικών στοιχείων από τη μια γλώσσα στην άλλη και τους χωροχρονικούς περιορισμούς. Τέλος παρουσιάζει τεχνικές και στρατηγικές για την επίλυση ανάλογων προβλημάτων μέσω της χρήσης παραδειγμάτων.

This dissertation aims to subtitle the short film "A young helpline operator takes her first call and gets more than she expected | Call Connect" from English to Greek. The chosen film addresses a crucial issue, that of mental health. The focus of the present paper is on the translation process and the challenges it entails, including cultural context, time restrictions, and it also presents strategies for overcoming such difficulties.
Subtitling in greek of the short film “A young helpline operator takes her first call and gets more than she expected | Call Connect”
Keywords: Υποτιτλισμός, ταινία μικρού μήκους, μεταφραστικά και τεχνικά προβλήματα, οπτικοακουστική μετάφραση, «Call Connect»; Subtitling, short film, translation and technical problems, audiovisual translation, “Call Connect”.