΄Ελεγχος Αποδοχής Κλήσεων σε Δυναμικά Δικτυακά Περιβάλλοντα με Ανάλυση Ποιότητας Υπηρεσιών - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Τα δίκτυα Jackson είναι συστήματα αναμονής που ουσιαστικά απαρτίζονται απο πολλά μικρότερα συστήματα αναμονής. Δηλαδή μια συλλογή απλών συστημάτων αναμονής, στην οποία κάθε «πελάτης» που αναχωρεί από ένα απλό σύστημα, μετακινείται σε κάποιο άλλο (πιθανώς το ίδιο), ή αναχωρεί από το δίκτυο, αν αυτό επιτρέπεται, όπως και ένα σύστημα αναμονής Μ/Μ/1. Η αποδοχή μιας κλήσης μετά απο έλεγχο συσχετίζεται άμεσα με την καθυστέρηση και τον χρόνο επεξεργασίας σε ένα σύστημα αναμονής όταν σε αυτό υπάρχουν ήδη ¨πακέτα - πελάτες - συμβάντα¨.Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας αποτέλεσε η μελέτη του πειραματικού δικτύου που υλοποιήθηκε στην πλατφόρμα OMNET++. Εκεί παρατηρηθηκε και αναλύθηκε η συμπεριφορά του δικτύου δεδομένων των διαφόρων παρογόντων όπως το προγραμματιστικό περιβάλλον και το μέγεθος του δικτύου. Τα τρία εσωτερικά μικρότερα συστήματα αναμονής που αποτελούν το ευρύτερο δίκτυο αποτελούνται από μια γεννήτρια συμβάντων, μια ουρά αναμονής και έναν επεξεργαστή. Ο κώδικας για την υλοποίηση και εξαγωγή συμπερασμάτων είναι στην γλώσσα προγραμματισμού C++ όπως η πλατφόρμα υποστηρίζει. Χρησιμοποιώντας κλάσεις αυτής της γλώσσας προγραμματισμού, μηνύματα, ονομασία και δίνοντας μοναδικό αριθμό σε κάθε κόμβο αλλά και χρησιμοποιώντας την ιεραρχική δομή που προσφέρει η πλατφόρμα οπτικοποιήθηκε και ελέγχθηκε η ορθότητα του δικτύου, η συλλογή των δεδομένων καθώς και η εξαγωγή των συμπερασμάτων. Για την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς του δικτύου η αναπαράσταση των συμερασμάτων υλοποιήθηκε στην ανοικτού κώδικα πλατφόρμα γραφικών GNUplot.

Jackson networks are queuing systems that are essentially made up of many smaller queuing systems. That is, a collection of simple ones waiting systems, in which each ”customer” who departs from a simple system, moves to one another (probably the same), or leaves the network, if it is allowed, as is a M/M/1 waiting system. The acceptance of a call after screening is directly related to the delay and processing time in a waiting system when there are already ”packages - customers - events” in it. The purpose of this thesis was the study of the experimental network implemented on the OMNET++ platform. There the behavior of the network given various factors such as the programming environment and the size of the network was observed and analyzed. The three internal smaller queuing systems that make up the wider network consist of an event generator, a queue, and a processor. The code for implementation and inference is in the programming language C++ as supported by the platform. Using classes of this programming language, messages, naming and giving a unique number to each node, but also using the hierarchical structure offered by the platform, the correctness of the network was visualized and checked, the collection of the data as well as the drawing of the conclusions. For a better understanding of the behavior of the network, the representation of the results was implemented in the open source graphics platform GNUplot.
Keywords: Δίκτυα Τζάκσον, Ουρές, Συστήματα αναμονής, Τηλεπικοινωνιες, Μ/Μ/1; Tzackson's networks, Queues, queuing systems, Telecommunications, Μ/Μ/1