Μετάφραση χειρόγραφου του 19ου αιώνα από τα Αγγλικά προς τα Ελληνικά με θέμα τη Βρετανική Κυριαρχία στα Ιόνια Νησιά και μεταφραστικά σχόλια - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Αντικείμενο της πτυχιακής μου εργασίας αποτελεί η Βρετανική Κυριαρχία επί των Ιονίων Νήσων κατά τον 19ο αιώνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την μετάφραση και τον σχολιασμό ενός χειρογράφου του 19ου αιώνα από τα Αγγλικά στα Ελληνικά με τίτλο «The Ionian Islands under British Protection». Πέραν της μεταφραστικής διαδικασίας, το επιλεχθέν κείμενο έχει μεγάλη ιστορική σημασία, ενώ παράλληλα παρουσιάζει όλο το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο των Ιονίων Νήσων τη χρονική περίοδο, κατά την οποία και συντάχθηκε. Αυτά τα στοιχεία παρουσιάζονται εκτενέστερα στο τρίτο μέρος της εργασίας, τον σχολιασμό, με τίτλο «Το ιστορικό πλαίσιο κατά την περίοδο της Βρετανικής κυριαρχίας στα Ιόνια Νησιά (1815- 1864) και η αντιπαράθεση των απόψεων μεταξύ του Βρετανικού και του Ιόνιου λαού».
Keywords: Βρετανική Κυριαρχία, Προτεκτοράτο, Μ. Βρετανία, Ιόνια Νησιά, Λόρδος Ύπατος Αρμοστής