Αλγόριθμοι εύρεσης παθογενούς πρωτεϊνικής αναδίπλωσης - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η εύρεση παθογενούς πρωτεΐνης με αλγόριθμους είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που καλείται ο τομέας της βιοπληροφορικής να επιλύσει. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες στο κομμάτι της εύρεσης παθογενούς πρωτεΐνης και με χρήση μαθηματικών μοντέλων αλλά και χρήση υπολογιστικών τεχνικών για την πρόγνωση. Στην εργασία αυτή θα γίνει αναφορά σε βασικούς όρους που σχετίζονται με την ανάλυση και εύρεση παθογενούς πρωτεΐνης και σε βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ανάλυση των πρωτεϊνών με χρήση μαθηματικών και υπολογιστικών μοντέλων. Επιπλέον θα γίνει εκτενής αναφορά σε πρόσφατες εφαρμογές αλγορίθμων που έχουν επιτευχθεί για την εύρεση παθογενούς πρωτεΐνης.
Keywords: Αλγόριθμος, αναδίπλωση, πρωτεΐνη, μηχανική μάθηση