Μια κριτική ανάλυση ταινιών τρόμου με τέρατα στο Χόλυγουντ (οι δεκαετίες του 1930 και του 1940) - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Στη Χρυσή Εποχή του Χόλυγουντ, κατά τις δεκαετίες του 1930 και του 1940, εμφανίστηκε ένα μεγάλο κύμα παραγωγής ταινιών τρόμου με τέρατα, οι λεγόμενες «monster movies». Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τους λόγους πίσω από την εμφάνισή τους, καθώς και την ιστορική, πολιτιστική και κινηματογραφική τους σημασία. Μέσα από μία ανάλυση του κοινωνικοοικονομικού πλαισίου του Χόλυγουντ, των εταιρειών παραγωγής και των κινηματογραφικών τεχνικών που χρησιμοποιούνταν, ρίχνει φως στο πώς οι ταινίες αντανακλούσαν τους κοινωνικούς φόβους της εποχής και στην επιρροή που άσκησαν πάνω στο είδος του τρόμου μέχρι και σήμερα.
Keywords: Κινηματογράφος, ταινίες τρόμου, τέρατα, Χόλυγουντ