Ανάπτυξη Εφαρμογής στο Raspberry Pi 3 B+ για τον Χειρισμό Κάμερας με χρήση Αλγορίθμου Μηχανικής Όρασης - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας ήταν η ανάπτυξη εφαρμογής χειρισμού κάμερας με την χρήση αλγορίθμου μηχανικής όρασης. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο υπεύθυνο για τον εντοπισμό σε πραγματικό χρόνο της θέσης και της αντίστοιχης κατηγορίας στην οποία ανήκει το κάθε αντικείμενο. Σε αυτήν την περίπτωση το αντικείμενο που αναγνωρίζεται απο τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης είναι το χέρι του χρήστη πιο συγκεκριμένα τρεις κατηγορίες χειρονομιών. Η πρώτη κατηγορία είναι η γροθιά,η δεύτερη κατηγορία είναι το σήμα της νίκης και τέλος η ανοιχτή παλάμη με κλειστά δάχτυλα. Με βάση την κατηγορία της εντοπισμένης χειρονομίας απο τον αλγόριθμο, πραγματοποιούνται οι λειτουργίες όπως η λήψη και αποθήκευση φωτογραφίας, η προβολή των ληφθέντων φωτογραφιών και η περιήγηση των φωτογραφιών όπως η μετάβαση στην επόμενη ή την προηγούμενη εικόνα.

The main goal was to develop a camera application controlled using gestures with the help of a computer vision algorithm. To locate in real time and classify each of three gestures SSD-MobilenetV2 was used. It is a fast and fairly accurate object detector made specifically for devices with low computational power. The three categories of gestures are a) fist, b) palm (fingers closed) and c) the sign of victory/peace. Based on the detected gesture specific commands execute such as capturing and saving photos, viewing captured photos and browsing among saved pictures.
Camera Application Developed for Raspberry Pi 3 B+ using Computer Vision Algorithm
Keywords: μηχανική όραση, αλγόριθμος, κάμερα, εντοπισμός, χειρονομίες; computer vision, neural network, coordinates, categories, gestures,