Ανάλυση Μεγάλου Όγκου Δεδομένων Γράφων από Ανάλυση Ανοικτού Κώδικα - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η εποχή της πληροφορίας έχει επιφέρει την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και υπηρεσιών σε ευρύτατη κλίμακα. Οι ηλεκτρονικές αγορές, η αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο και το απανταχού υπολογίζειν είναι πλέον ένα μέρος της καθημερινότητάς μας. Η τεχνολογία η οποία πλαισιώνεται από δεδομένα αποτελεί κινητήριο μοχλό διαφόρων κρίσιμων κομματιών της κοινωνίας μας, όπως αυτών της οικονομίας και της υγείας. Σε αυτά τα δεδομένα καλούμαστε να βασίσουμε όλο και πιο σημαντικές αποφάσεις. Όπως είναι γνωστό, με την διάδοση της τεχνολογίας ο όγκος προς συλλογή, επεξεργασία και αφομοίωση είναι ήδη τεράστιος και τείνει να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Όπως είναι φυσικό η διαχείριση αυτού του όγκου πληροφοριών παρουσιάζει διάφορες προκλήσεις. Με τις προκλήσεις αυτές ασχολείται ο τομέας των μεγάλων δεδομένων. Παράλληλα, με την εμφάνιση όλο και περισσοτέρων λογισμικών ανοικτού κώδικα και την όλο και πιο διαδεδομένη χρήση αυτών, κρίθηκε θεμιτό, στο πλαίσιο αυτής της πτυχιακής εργασίας, να δημιουργηθεί ένα σύστημα συλλογής, επεξεργασίας και μελέτης δεδομένων που προέρχονται από πηγαίο κώδικα ανοικτού λογισμικού. Προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αυτού του συστήματος, έγινε δοκιμή αυτού με δεδομένα από υπαρκτό και πραγματικό πηγαίο κώδικα από εδραιωμένα πακέτα λογισμικού. Μετά το πέρας των δοκιμών έγινε ξεκάθαρο ότι η αντιμετώπιση του κώδικα ως δεδομένα μεγάλου όγκου είναι δόκιμη, καθώς προσδίδει αξία στο πεδίο της ανάλυσης κώδικα, παρ΄ όλους τους περιορισμούς του προτεινόμενου συστήματος.

The information age has led to the use of electronic devices and services in an unprecedented scale. Online shopping, searching for information on the internet and the internet of things is now a part of our daily lives. Data driven technology is a force behind various critical pieces of our society, such as those of the economy and health. Based on this data we are called to make increasingly important decisions. As is well known, with the spread of technology the volume of data to be collected, processed and assimilated is already big and tends to increase year by year. As it is, managing this volume of information presents various challenges. These challenges are dealt with by the big data sector. At the same time, with the advent of more and more open source software and the more widespread use of it, it was deemed legitimate, in the context of this dissertation, to create a system for collecting, processing and studying data derived from open source source code. In order to consider the possibilities of this system, tests were conducted with data from existing source code from established software packages. After the tests, it became clear that code being treated as data gives value to the field of code analysis, despite all the limitations of the proposed system.
Keywords: Μεγάλου,Όγκου,Δεδομένα,Γράφοι,Ανάλυση,Κώδικας,Ανοικτός,Προγραμματισμός; Big-Data,Graph,Databases,Code,Analysis,Static,Open,Source,Github,Neo4j