Βιβλιογραφική ανασκόπηση σύγχρονων αλγορίθμων για χρήσεις σε κλασικό και κβαντικό Blockchain. - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η εργασία εξετάζει την ασφάλεια των παραδοσιακών αλυσίδων μπλοκ (blockchain) έναντι των κβαντικών επιθέσεων και προτείνει τη χρήση κβαντικής κρυπτογραφίας για την ενίσχυση της ασφάλειάς τους. Προτείνει μια νέα κβαντική αρχιτεκτονική blockchain, η οποία χρησιμοποιεί χρονικές καταστάσεις GHZ και την κβαντική διανομή κλειδιών (QKD) για βελτίωση της ασφάλειας. Αναπτύσσεται ένα κβαντικά ασφαλές σύστημα blockchain (QSB) που περιλαμβάνει κβαντικές υπογραφές και κβαντική απόδειξη αυθεντίας για τις συναλλαγές. Τέλος, αναλύονται οι πρακτικές δυσκολίες ενσωμάτωσης αυτής της τεχνολογίας και αποδεικνύεται η υπεροχή της κβαντικής κρυπτογραφίας στην προστασία των δεδομένων.
Keywords: κβαντική αλυσίδα μπλοκ , κλασική αλυσίδα μπλοκ, σύγχρονοι αλγόριθμοι; quantum blockchain, classic blockchain, modern algorithms