Προστασία Δεδομένων: Εκπαιδευτικές Προοπτικές για την Ιδιωτικότητα - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Στις μέρες μας η διατήρηση της προστασίας δεδομένων και του απορρήτου για τη διαφύλαξη ευαίσθητων ή ιδιωτικών πληροφοριών, είναι υψίστης σημασίας. Παρατηρείται όμως έλλειψη στην εκπαίδευση και στη διάθεση εκπαιδευτικού υλικού για τεχνικές ενίσχυσης ιδιωτικότητας σε δεδομένα. Σε αυτή την εργασία, παρουσιάζονται εκπαιδευτικά σενάρια πάνω σε έναν αλγόριθμο k-ανωνυμοποίησης που έχει δημιουργηθείγια εκπαιδευτικούς σκοπούς. Με βάση τον αλγόριθμο k-ανωνυμοποίησης κατασκευάστηκαν τρία σενάρια μάθησης για τη διατήρηση της ιδιωτικότητας. Η εργασία έχει στόχο να γίνουν κατανοητές με πρακτικό τρόπο οι έννοιες της ανωνυμοποίησης καθώς και να εξοικειώσει dataanalysts, dataengineers, administratorsκαιdevelopers με τον αλγόριθμο της k-ανωνυμοποίησης.
Keywords: ιδιωτικότητα, k-anonymity, εκπαιδευτικά σενάρια