«200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ο ρόλος της Κέρκυρας» - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το 2021 τα βλέμματα στρέφονται στην Ελλάδα με αφορμή τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται από την Επανάσταση του 1821. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έναρξη έγινε πανηγυρικά από την Κέρκυρα σε συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι μία ευκαιρία η Ελλάδα να προκαλέσει τον θαυμασμό όλων, όχι μόνο με το μοναδικό ιστορικό της φορτίο, αλλά και με τη σύγχρονη δυναμική της. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί από την ιστορία μας και δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση. Θα πρέπει όμως να αποτυπωθούν μέσα από εκδηλώσεις έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω μας την σπουδαία κληρονομιά μας με τρόπο πιο σύγχρονο χωρίς όμως να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση η ιστορία μας. Πρόσωπα και γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις όπως Φιλική Εταιρεία, Καποδίστριας, Ελληνική Επανάσταση είναι στο επίκεντρο και εμείς θα τους ακολουθούμε με σεβασμό στην ιστορία μας.

In 2021 the eyes are turned to Greece on the occasion of the 200 years completed by the Revolution of 1821. It is characteristic that the opening was made solemnly by Corfu in collaboration with the Region of the Ionian Islands and the Ionian University. It is an opportunity for Greece to arouse the admiration of all, not only with its unique historical burden, but also with its modern dynamics. The facts have been recorded from our history and do not change in any case. However, they must be captured through events so that we leave behind our great heritage in a more modern way, but without in any way altering our history. Persons and events that played a decisive role in the developments such as Filiki Eteria, Kapodistrias, Hellenic Revolution.
"200 years since the Revolution of 1821 and the role of Corfu"
Keywords: Ιωάννης Καποδίστριας, Εκδηλώσεις, 200 χρόνια, Επανάσταση, Ελλάδα, Ελλάδα 2021,; Ioannis Kapodistrias, Events, 200 years, Revolution, Greece, Greece 2021,