Ο βίος του Τζιόρτζιο Βαζάρι και οι Βίοι του - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία είναι ένα έργο για την ζωή του Giorgio Vasari και το καλλιτεχνικό του έργο, για τις ιδέες του και την συμβολή του στην Αναγέννηση. Ο Βαζάρι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες/συγγραφείς της Αναγεννησιακής περιόδου της Ιταλίας και υπήρξε από τα πρώτα πρόσωπα που μελέτησα. Η παρούσα εργασία περιέχει πληροφορίες για την ζωή του, για το πώς συνδέεται με τους Μεδίκους και άλλους πάτρωνες αλλά ένα μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στην καλλιτεχνική του πλευρά. Μεγάλο κομμάτι είναι αφιερωμένο στις ιδέες και τα ιδανικά του, τις επιρροές του και στο έργο του ως καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα αλλά είναι αφιερωμένο στο βιβλίου του οι Βίοι και το πώς εμπνεύστηκε να γράψει το έργο αυτό, τα ιδανικά και τις εξηγήσεις/ μελέτες πάνω σε αυτό

The present thesis is a work on Giorgio Vasari’s life and his artistic work, on his ideas and his contribution to Renaissance. Vasari is one of the most important artists/writers of the Renaissance period in Italy and he was one of the first people I started studying. The thesis holds information on his life, how he made his way into the Medici court and how he was associated with other patrons. A big part of this thesis is dedicated to his artistic side and work, his ideals and ideas, his influences and his work as an artist and architect. The main focus of this thesis rests on his major work, Le Vite; how he begun to write it, the ideals behind it and its interpretations.
The life of Giorgio Vasari and his Vite
Keywords: Τζιόρζιο Βαζάρι, Βίοι, Αναγέννηση, Μεδίκοι, maniera, disegno; Giorgio Vasari, Vite, Medici, maniera, disegno