ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το περπάτημα αποτελεί μια διαδεδομένη μορφή σωματικής άσκησης για κάθε τόπο, κοινωνία, πολιτισμό, ηλικία και φύλο. Το ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο της έρευνας συνδέεται με τα πλεονεκτήματα αυτής της φυσικής δραστηριότητας στον άνθρωπο, σε ψυχικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο. Σκοπός αυτής της μελέτης είναι η επίδραση του βαδίσματος, ως καθημερινή συνήθεια, στην ψυχική υγεία, την πνευματική διαύγεια, τη λειτουργία του εγκεφάλου και αναμφίβολα την καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην σύνδεση της κοινωνικότητας του ανθρώπου με το περπάτημα, καθώς και στη δημιουργική σκέψη που αναπτύσσεται μέσα από αυτό. Η μεθοδολογία βασίστηκε αρχικά στην έννοια του διποδισμού σε συνδυασμό με την εξέλιξη του περπατήματος ανά τους αιώνες και στην επιρροή που είχε στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Στη συνέχεια εξετάζεται το περπάτημα μέσα από τα οφέλη του στην υγεία και τον εγκέφαλο, καταλήγοντας στο βάδισμα ως μορφή κοινωνικότητας αλλά και δημιουργίας για τον ίδιο τον άνθρωπο. Τα συμπεράσματα συνοψίζουν τις θαυματουργές δυνάμεις του περπατήματος, εστιάζοντας στους πιθανές προτάσεις ένταξης του στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Αυτή η δραστηριότητα απαιτείται από τον καθένα συστηματικά, καθώς αποτελεί ένα γνώρισμα που ξεκινάει από τον εσωτερικό κόσμο του ατόμου, καταλήγοντας στην διάδραση με τους άλλους και με το περιβάλλον.
Keywords: Περπάτημα, Βάδισμα, Υγεία, Εγκέφαλος, Ψυχική Υγεία, Κοινωνικότητα, Δημιουργικότητα.