Διερεύνηση του ρόλου της Πληροφοριακής Παιδείας των φοιτητών/τριών στη διαμόρφωσή τους ως ψηφιακοί πολίτες (e-citizens): Η περίπτωση του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Ο ρόλος της πληροφοριακής παιδείας είναι πολύ σημαντικός από τα πρώτα στάδια του ανθρώπου ως μαθητής έως την εργασία του στην ενήλικη ζωή του. Η πληροφοριακή συμπεριφορά που αναπτύσσει κάθε άτομο καθώς και η ικανότητα του να αξιοποιεί την πληροφοριακή παιδεία με σκοπό να λειτουργεί ορθά ως ένας ευσυνείδητος ψηφιακός πολίτης είναι πολύ μεγίστης σημασίας. Σκοπός της εργασίας αυτής πέραν της κατανόησης των διάφορων όρων που ακολουθούν το θέμα της πληροφοριακής παιδείας είναι να εξετάσουμε την υφιστάμενη κατάσταση μελετώντας ως δείγμα τους φοιτητές του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Για της ανάγκες της εργασίας πραγματοποιήθηκε έρευνα με μορφή ερωτηματολογίου το οποίο διαμοιράστηκε στους φοιτητές του τμήματος αυτού, ενώ στη συνέχεια οι απαντήσεις κωδικοποιήθηκαν και επεξεργάσθηκαν με τη βοήθεια του προγράμματος SPSS Statistics, από όπου και προέκυψαν τα αποτελέσματα του τρίτου κεφαλαίου.
Keywords: Πληροφορία, Πληροφοριακή συμπεριφορά, Πληροφοριακή παιδεία, Φοιτητής/τρια, Ψηφιακός Πολίτης